Gewone scheidingswand wordt geluiddempend

Dit paneel is een onderdeel van een vrijstaande scheidingswand op een kantoor. De klant kocht deze wanden destijds voor een visuele afscheiding tussen loopruimte en kantoorwerkplekken en na 10 jaar waren ze technisch nog helemaal goed.

IMG_7086

 

 

 

Echter, door een herinrichting van het kantoor werden ze functioneel ongeschikt. Ze stonden ineens tussen call-centre werkplekken en de telefonerende medewerkers hadden last van elkaars geluid (nagalm). Daarom was er behoefte aan geluiddemping tussen deze werkplekken. Om verspilling te voorkomen zijn de standaard wanden omgebouwd tot geluiddempende wanden.  

 

IMG_7118

 

 

 

 

De 6 losse panelen zijn gedemonteerd, opengemaakt en de binnenzijde is gevuld met geluiddempend Polyesterwol van gerecyclede PET-flessen. De beige stoffering was ietwat vervuild na 10 jaar en dit was een mooie gelegenheid om de buitenzijde opnieuw te stofferen met een grijze viltlaag.

 

IMG_2887_2

 

 

Zo ziet het er nu uit: 3 panelen op hun plek bij een 4-persoons callcentre opstelling. 

Resultaat voor de medewerkers: de nagalm is flink verminderd en er kan op alle werkplekken tegelijkertijd gebeld worden zonder dat ongewild wordt meegeluisterd met gesprekken van de buurman.